מחשב שתוקן בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/01/02 20:24 א בשבט התשסב

שאלה

בתחילת השבוע מסרתי את המחשב שלי לתיקון בחנות בחו"ל.

ביום חמישי, כאשר שאלתי את הטכנאי לגבי מצב תיקון המחשב, ענה, שרק ביום ששי בערב (=וודאי שבת) יקבל את החלק החסר והמחשב יהיה מוכן במוצאי שבת.

שאלתי היא: האם יש במקרה זה איסור הנאה מחילול שבת, ואם כן מה דין המחשב? כמו כן האם ישנו הבדל בזה אם הטכנאי הוא יהודי או לא, במידה ויש הבדל, האם במקרה והמוכר דובר עברית, (כיוון שהיה בארץ לאחר שעלה מחבר המדינות) צריך לברר אם הוא יהודי או לא?

בברכה ובתודה מראש

תשובה

אם נכרי קיבל לתקן מחשב בקבלנות – דהיינו שאתה משלם על התיקון ולא לפי שעות – אין בעיה אם הוא מתקן את המחשב בשבת ובלבד שלא תגיד לו לתקן בשבת.

אם יהודי חילל שבת בשבילך – אסור לך ליהנות מחילול שבת שלו. במקרה כזה שהמחשב שייך לך הוא לא יכול לאסור עליך את שלך. ולכן זה מותר.
אבל ביהודי צריך להדגיש לו במקרה כפי שסיפרת שלא יתקן את המחשב בשבת.