מחשבים

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/01/02 08:25 כד בטבת התשסב

שאלה

אני מקווה שאני לא מטריד את הרב בשאלות, אבל יש לי עוד שאלה:

דברים כמו פונטים, קליפ-ארט, משחקים שמקבלים במתנה (לדוגמה לקידום מכירות) וכו' מותר להעתיק או לצרוב?

תשובה

ב"ה

נתנאל היקר,

ראשית, אני חייב לציין את רגישותך לדיני גזל. לבושתנו - מדינת ישראל היא מהמובילות ב"גונבות". על רקע זה שאלותיך מביאות תקווה לתיקון המצב.

שנית, כבר הסברתי לך את הרעיון המרכזי שכל מה שעלינו להשתדל זה למנוע הפסד מהמוכר על ידי שנעקוף את הצורך הקניה. לכן אם זה מחולק החינם משמע שלא רצו להרויח על המוצר הזה ולכן אותו מותר להעתיק.

בברכה,

שי