מחנה

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/07/02 05:17 ג באב התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב

האם כבוד הרב בעד יציאה למחנה מעורב כשמדובר בשבוע שלם בשטח ? האם זו גם דעת ההלכה ?????

אחת הסיבות שכתבת היא אהבת הארץ .

מה הדין על מצווה הבאה בעבירה ??????

שבת שלום

תשובה

ב"ה

שלומות!

אני מתנגד ליציאה למחנה בשטח למי שכל השנה לא הולך לתנועת נוער מעורבת.
אבל, מי שכל השנה מצוי בתנועה מעורבת, מי שמשתייך לתנועת הנוער על מכלול פעילותיה, אינני רואה שום ערך באיסור המחנה. אני רואה במחנה חלק מהותי מפעילות חינוכית. ואם יש בעיות - צריך לרומם אותן. ואסור לתת לקבוצה של בני נוער להשתלט על המחנה ולהתייחס אליהם כאילו הם קובעים את דמותו של כל המחנה. יש צורך באחריות חינוכית. צריך לראות מה הוא תורם לכלל ישראל.
כפי שלא ראיתי שבהפגנות העוסקות בעניין ארץ ישראל, לא פרסמו שאין לצאת להפגנה כי היא מעורבת, שהרי כולם טרודים באידיאל, ולא ראו מקום להעיר שמדובר במצוה הבאה בעבירה, כך גם כאן.
הכל צריך להבחן תחת מעגל החיים ממנו כל אחד בא.

בברכה

שי