מחנה מעורב

חדשות כיפה הרב שי פירון 06/07/02 15:49 כו בתמוז התשסב

שאלה

לקראת מחנות הקיץ הרבה מהמדריכים בסניף שלנו (שהוא נפרד בחבריא א) מתלבטים האם להוציא את החניכים לעדה נפרדת או מעורבת. יש מדריכים בסניף שמתנגדים להוציא את חניכים שלהם בעדות נפרדות וביניהם גם המדריך של אחי. כשאבא שלי גילה את זה הוא התעצבן והוא רוצה לדבר עם המדריך שלו על זה (שיוציא אותם נפרד). אם הוא יעשה את זה כל החברים שלו יתעצבנו עליו (הם ידעו שזה דווקא אבא שלנו כי זה לא פעם ראשונה שהוא עושה בעיות בעניין). מה אח שלי צריך לעשות?

חוץ מזה- הוא גם צעק עליו שהם (השבט שלו) יותר מדי מסתובבים עם השבט של הבנות ושזה לא מתאים... ואחי לא יודע מה לעשות כי מצד אחד הוא בין אלו שגם פחות או יותר מתנגדים להיות עם הבנות אבל מצד שני כל החברים שלו נגדו. מה הוא יכול לעשות ומה אני יכולה?

תשובה

ב"ה

שלומות

היציאה למחנה צריכה להיות בצורה הטובה ביותר מבחינת סדרי הצניעות תוך התחשבות במצבו הרוחני של השבט. יש לשאוף ליצירת מחנה צנוע הפועל בנפרד בכל מה שניתן מבלי להרחיק את הכלל.
כל התקדמת רוחנית שנעשית בקפיצה ובקנאות הגורמת למחלוקת אינה מביאה ברכה.
על פי העקרונות הללו יש לבחון את המצב בשבט.

בברכה,

שי