מחנה בני עקיבא

חדשות כיפה הרב שי פירון 15/05/02 14:25 ד בסיון התשסב

שאלה

שלום

אני וחברה שלי התוכחנו אם תנועה מעורבת מותרת או אסורה, אז איכשהוא הסברתי לה שזה נורא חשוב, אבל היא העלתה נושא שמאוד עירער לי את הביטחון על בני עקיבא:

היא אמרה לי על מחנה הקיץ בבני עקיבא, שאין בו שום דבר מועיל וזה גורם רק לבנים ובנות לחטוא ובמיוחד שזה מעורב.

לי בעזרת ד' יהיה מחנה סירים השנה, אני נורא מתלבטת אם הטוב גובר על הרע שבענין, ואם כדאי לי ללכת.

אז רציתי לשאול את הבעיות שכלולות בעניין ומה אפשר לעשות? או פשוט מה לעשות?

בצפיה לבוא הגואל

מאיה

תשובה

ב"ה

שלומות!

בשל העובדה שהארכתי בתשובות ביחס לחברה מעורבת, אין לי אלא לחזור על עקרי הדברים, ואני מציע לך לקרוא את שאר התשובות בעיון הראוי.

א. אין לקדש את החברה המעורבת. יש בכך בעיות רבות. יחד עם זאת, בהרבה מאוד איזורים בארץ, תורמת בני עקיבא לגיבוש הזהות האמונית יותר מהרבה מסגרות אחרות וצריך להזהר שלא לאסור ולשלו מבלי להבין את הערך המעשי הגדול שיש בדבר.

ב. מערכת היחסים בין בנים לבנות הנה דבר מורכב ומסובך. יש לבחון אותה תוך הקפדה על כל כללי ההלכה ובה בעת מתוך התייחסות רוחנית ומהותית לתקופה, לשעה ולדור.

ג. במקום שיש ליצנות אין להיות יחד. לא מתוך החמרה הלכתית. זה עיקר הדין.

ד. למחנה יש מטרות חינוכיות ברורות. חלק מהבנין החינוכי הוא גם בטיול המשותף בארץ, בגיבוש מסביב למשימות, בדבקות בקרקע, בשדאות ועוד.
אם החבר'ה לא יודעים להוביל את זה למקום הנכון - אין ברירה. אי אפשר לסוע. אבל - אם יש קבוצה של בנות או בנים שמסוגלת להפנים את ערכי המחנה, להקפיד על אוירה ראויה ולהוות דוגמא, אז קדימה!

בברכה,

שי