מחזיק מפתחות

חדשות כיפה הרב אייל קרים 15/07/02 07:25 ו באב התשסב

שאלה

בצרור המפתחות המשמש אותי לכניסה לביתי, ישנם גם מפתחות של הרכב וכן שלט "קוברה" ואימובילייזר

האם מותר מעיקר הדין להסתובב עם צרור זה בשבת ?

תשובה

א.מכיון שהשלט והאימובילייזר מוקצה, יש להוציאם בערב שבת ממחזיק המפתחות, שאם לא כן הרי הוא מטלטל כלי שמלאכתו לאיסור (שלט, אימובילייזר) שלא לצורך גופו או מקומו, שאסור.
ב.אם שכח להוציאם בע"ש ומפתח הדירה נחוץ לו, בהעדר מפתח חליפי, לא יוציא בשבת, ויטלטלם כמות שהם, מאחר וזה נחשב טלטול מן הצד, זה עדיף על פני שיוציאם בידו מה שנחשב טלטול גמור.