מזלג בשרי בטוסטר חלבי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/08/03 15:22 ד באב התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום.

1) האם מותר להמשיך להשתמש בטוסטר שאחי הקטן השתמש בטעות במזלג בשרי כדי להוציא את מה שהי'ה בטוסטר? ואגב אנחנו לא י'ודעים איזה מזלג זה וכל המזלגים הבשריי'ם אותו דבר מה לעשות?

2) האם מותר ללבוש חולצה שנקנתה מלכתחילה עם קרע באמצע? (זה נראה כמו קרע של אבלות, רחמנא ליצלן, לא עלינו).

3) האם מותר לעשות ביי'בי סיטר על ילדים קטנים למשל בנים שעברו את גיל 3 שלפי הבנתי אסור לי ליגוע בהם? איך אפשר לא ליגוע? צריך לטפל בהם וניסיתי אבל זה בלתי אפשרי כמעט בלי...

תודה רבה על המילים שלך זה באמת מחזק אותנו ב"ה.

תשובה

בס"ד

1- אם הוא הוציא לחם בלי גבינה הטוסטר כשר וגם המזלג. אבל אם הוציא לחם עם גבינה עליו – צריך להכשיר את המזלג על ידי ליבון קל. ועושים זאת על ידי שריפת המזלג על האש של הגז. אמנם אם מדובר במזלג זול – אתה יכול לזרוק אותו לפח בלי לחשוש הרבה. את הטוסטר אין צורך להכשיר. ולגבי הלחם עם הגבינה יש לדון – אם השתמשתם במזלג בבשר תוך עשרים וארבע שעות לפני הוצאת הלחם החלבי – הלחם לא ראוי לאכילה. ואם השתמשו במזלג לפני כן או שלא יודעים מתי השתמשו בו לאחרונה –הלחם עם הגבינה מותר.
2- מותר וממש ממש לא ראוי ולא מכובד.
3- מותר לילדים עד גיל תשע. ומותר גם ליגוע בהם נגיעות שצריך לטיפול.

בהצלחה

שהקב"ה ישמח את לבבך ויצליח את דרכך