מזוזה - בין שני חדרים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/08/02 11:54 כז באב התשסב

שאלה

בפתח שנמצא בין הסלון למטבח היכן יש לקבוע את המזוזה?, וכן מה הדין בפתח שבין הסלון לפרוזדור.

תשובה

בס"ד

באופן כללי יש לקבוע מזוזה מימין הנכנס. על מנת לקבוע מהי כניסה ומהי יציאה יש לראות מאיפה נכנסים לבית ומה בא אחרי מה. אם הסלון קודם למטבח. מימין הבא מהסלון למטבח וכד'.
אם יש אפשרות לזה שבא מבחוץ אפשרות להכנס לסלון מהמטבח וכן להפך להכנס למטבח מהסלון. ואין אפשרות לקבוע מה יותר חשוב. הולכים לפי היכר ציר. דהיינו המקום שאיליו הדלת נפתחת הוא כיון הכניסה. ומימין הנכנס נמצאת המזוזה.