מורים בבית ספר של בנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/05/02 05:23 ב בסיון התשסב

שאלה

לר' שלום

האם מותר למורים בנים ללמד בנות ומדוע????

תשובה

בס"ד

ה"תלמידים" קרוים "בנים" וה"תלמידות" קרויות "בנות". מחנך ומלמד שמתיחס כך אל התלמידות שלו - אין לו שום בעיה ללמד אותם. אין לו יצר הרע ומחשבות עליהם כעל "נשים".

כמובן כל זה אם שומרים על גדרי הצניעות ושומרים על העיניים וגם הבנות לבושות כמו שצריך.

יש כאלה שלא מסוגלים ללמד בנות. כל "שיעור" כזה הוא בשבילם בעיה רוחנית. אני מכיר כמה מהם, ואין לי לא טענות כלפיהם מחד ולא קנאה ממדרגתם מאידך.

כל אחד בנוי נפשית ורוחנית בצורה אחרת. ואם זה לא אסור על פי ההלכה ולא גורם לו בעיה רוחנית של הרהור מצד אחד או קנאה מאשתו מצד שני אין סיבה לאסור.