מוסיקה בערוץ 7

חדשות כיפה הרב שי פירון 07/04/02 15:25 כה בניסן התשסב

שאלה

בספירת העומר, יש עדיין מוסיקה בערוץ שבע

איזה היתר יש לזה?

תשובה

ב"ה

שלומות,

אינני בקיא בשיקולים המניעים את הבעלים של ערוץ שבע. אני מציע לפנות אליהם. הם ידועים כתלמידי חכמים מובהקים ויראי שמים שתורת ישראל מהוה נר לרגלם. לכן, אין זה אומר שתשובתי מהווה עדות נאמנה לתפיסתם.

א. בשולחן ערוך, האיסור המפורש הוא להסתפר ולשאת נשים. אין איסור מפורש הנוגע לשמיעת מוזיקה.
אומנם, התפשט המנהג אבל אין מדובר באיסור.
אומנם, מנהגי ספירת העומר הינם חשובים ומשמעותיים דוקא בשל העובדה שהטעם לאבילות כל כך שייך לימינו. כמה מאמץ עלינו לעשות כדי לנהוג כבוד איש ברעהו?!
לכן, אני חושב שעלינו להתאמץ להקפיד על מנהגים אלה במידת האפשר. צריך לשנות משהו בהרגלים שלנו. מי שרגיל לשמוע מוזיקה שמחה ורועשת צריך לשנות ולשמוע מוזיקה שקטה, וכן הלאה.
אני בטוח שהעורכים המוזיקליים בערוץ שבע מונחים הנחיות מתאימות איזה סוג של מוזיקה עליהם להשמיע בימים אלה.

ב. ערץ 7 הינה תחנה השואפת להיות תחנה של כלל ישראל. לא רק דתיים אלא אזרחים רבים שיחשפו למסרים של התחנה. לשם כך, על הערוץ למנוע "בריחה" של המאזינים. ידוע לי שבשבוע שחל בו ט' באב התחנה לא משדרת מוזיקה כלל. כנראה שזה נובע מההבדל ההלכתי בין חומרת המנהג בסמוך לט' באב לבין קלותו היחסית בספירת העומר כשלוקחים בחשבון שיקולים נוספים.

בוף דבר, השתדל באופן אישי, ליצור שינוי בין הימים הרגילים של השנה לבין תקופה זו.

בברכה,

שי