מומרים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/01/02 14:39 ד בשבט התשסב

שאלה

שלום!

אני רוצה לדעת מה ההגדרה של מומר ביהדות.

תשובה

יש שני סוגים של "מומרים". יש כאלו שלא חזרו בתשובה ויש שחזרו בתשובה.
אלה שחזרו בתשובה דינם כמו כל יהודי, הם רק צריכים "השבה ליהדות" להראות שהם באמת בתשובה. כך עשו עם ה"אנוסים" שחזרו בתשובה אחרי ההתנצרות בספרד הנוצרית וכך גם עם ה"פאלשמורה" בימינו.
מומרים שנשארו במרים - דינם כגוים לרוב דבריהם אך יש כלל "ישראל אף על פי שחטא – ישראל הוא" ועל כן הרי הם כיהודים לענין נישואין שאם אחד מהם יקדש אישה הרי היא מקודשת, אבל אין לו חלק לעולם הבא ולענין יין נסך הרי הוא אוסר יין במגעו כמו גוי וכו' וכו'.