מוזיקה לועזית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/12/01 04:18 ד בטבת התשסב

שאלה

האם ישנו איסור בשמיעת מוזיקה לועזית?

אם כן- מה הוא?

אם לא- מהו המקור שמתיר?

תשובה

בס"ד
יש איסור רק בשמיעת שירת נשים לגברים או שירה של שירים פרוצים.
אין איסור לשמוע שירי נכרים. אין גם מצווה גדולה. בדרך כלל יש מסר מאוד שלילי במוזיקה שלהם,בקצב, בהרמוניה או בצרמוניה. הרבה פעמים המוזיקה הקלאסית שלהם היא מוזיקה כנסיתית עם מסר כניסיתי ומנגינה בהתאם. יש כוח למוזיקה ומי שכותב אותה מעביר דרכה הרבה מסרים.
המערב העביר את התרבות שלו לכל העולם דרך המוזיקה, התקשורת וכד'.
יש בעיה נוספת והיא בשמיעת מוזיקה המשכיחה את חורבן בית המקדש. מאז שחרב בית המקדש אסור לאדם להרגיש כאילו הכל בסדר. הוא צריך לזכור שעליו לעשות משהו בענין. שמיעת המוזיקה והרגשת הנינוחות הבאה בעקבותיה נותנות תחושה כאילו הכל בסדר ועולם כמנהגו נוהג ואפשר לחיות בכיף גם בלי בית המקדש - וזה לא כך.
לכן יש הגבלה בענין זה ולדעתי היא החשובה ביותר.
כל האמור כאן נכון גם לשירים עברים עם מסר דומה.