מוזיקה בתשעת הימים - דחוף!!!

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/08/03 09:20 ג באב התשסג

שאלה

לכבוד הרב!

שלום!

האם יש איזהשהו היתר לשמיעת מוזיקה בתשעת הימים???

אני תמיד (במשך כל השנה) שומעת כל הזמן מוזיקה, ומאד קשה לי בלי (כשאני לא שומעת מוזיקה זה גורם לי להיות קצת פחות רגועה)!

ולכן האם יש איזה היתר שיתיר לי לשמוע?

רק להבהרה:

1. זה לא שאנ "נהינת" מהמוזיקה, אלא המוזיקה מרגיעה אותי!

2. אני מתכוונת למוזיקה עברית (לא חסידית, כי אני לא אוהבת חסידית. וגם לא לועזית)!

תןדה רבה!

ושנזכה במהרה לגאולה שלימה...!!!

תשובה

בס"ד

אני לא מכיר היתר. וכל המטרה של האיסור היא שתהיי לא רגועה.
איך יתכן שהקב"ה מגורש מביתו ואנחנו יושבים בביתנו ועוד רגועים. אולי אם לא נהיה רגועים נתחיל לחשוב על אלוקים ש:
** זרים ארורים יושבים במקום המקדש ומקללים בביתו את אלוקים ואת עם ישראל.
** יושבים בביתו בית אלוקים וחושבים על בניו עלינו מחשבות זדון.
** מטמאים את בית אלוקים וחוסמים את הפשע האלוקי מ["שער השמים"].
** יושבים במקום שנאמר עליו "שאו שערים ראשיכם והנשאו [פתחי עולם]".
** בונים בתי עבודה זרה במקום שנאמר עליו "והזר הקרב יומת".

ראי נא.
כל המטרה של איסורי תשעת הימים, איסור רחצה ואיסור החלפת בגדים הם איסורים שממש לא נותנים לנו להיות רגועים. ועל כולם עולה תשעה באב שאי אפשר לאכול ולשתות בשיא החום.

כולם כולם נועדו לנער ולעורר ולהזיז אותנו ממקום מושבינו.

בהצלחה