מה רע במוזיקה לועזית?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/06/02 11:41 כב בסיון התשסב

שאלה

תמיד אומרים שהיהדות צריכה להיות סגורה המוזיקה הלועזית.

השאלה: האם מותר לשמוע אודי אולמן ואוף שימחעס

שמשתמשים בעיבודים ומוזיקה לועזית לשיריהם ואומרים שהם עושים את זה להחזיר אנשים בתשובה האם מותר לאדם דתי נורמלי לא חוזר בתשובה לשמוע

תודה

תשובה

בס"ד

גם אדם דתי נורמאלי צריך לחזור בתשובה. השאלה היא האם המוזיקה הזו מחזירה בתשובה או שעושה "כאילו".
אני לא בקי גדול במוזיקה אבל אני יודע כמוך שהקדושה עשתה שימוש גדול במוזיקה להביא אנשים לרוח הקודש והטומאה עשתה שימוש נורא במוזיקה להוביל אנשים אל המולך.
אם זה לשרוף אנשים במולך. ואם זה לשרוף אנשים בתאי גזים - הכל היה דרך מוזיקה.

אם זה למשוך אנשים לכנסיות ו\או לטמפלים (להבדיל). הכל המוזיקה.
גם כשרצו למשוך אנשים להאמין שסטלין הוא "שמש העמים" השתמשו במוזיקה מעולה.
כל אלה שהשתמשו בכלי החזק הזה שנקרא מוזיקה הצליחו לתקופות מה. אבל כשחלפה ההתרגשות התברר השקר הגדול והצער נשאר.
לכן צריך הרבה זהירות בשימוש במוזיקה . לראות מנין היא באה ולאן היא הולכת.
ניסתי להסביר קודם שצריך לבדוק לאן היא הולכת.

אבל גם לבדוק: מאין היא באה?
כל מוזיקה וכל מקצב בא מנפש שיצרה וחיברה אותו. המוזיקה מעבירה את רגשי הנפש של היוצר אליך השומע. אם נפש היוצר היא תאוותנית וזו היתה הרגשתו בעת חיבור היצירה - זה מה שתרגיש אתה השומע. אתה גם לא תדע להזהר מזה כיון שלא רואים כל דמות תועבה.
לא רק בתאוה מדובר. גם בהלכי נפש אחרים. הלך רוח של הפקרות או נהנתנות. הלך רוח של גאוה או של שפיכות דמים.
לכל מקצב ולכל מנגינה יש את הרוח הנושבת מעליה והיא המחייה אותה.
מכאן תבין איך אפשר להקפיץ אלפי אנשים כמו אחוזי תזזית ממתיחה אחת של מיתר. הוא נוגע בעומק הנפש ממש.
וכמו שלא תתן לשום מתלמד לטפל בליבך באמצעות סכינים לא מחוטאות. כך בניגון לא תיתן לשום אדם שאינו נקי לטפל ברגשי לבבך ונשמתך.

אנחנו רוצים מוזיקה אמתית!!