מה עושים עם בגדים לא צנועים שהיו לי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/07/03 12:54 כט בתמוז התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום,

שלחתי את השאלה הזאת כבר וכתבו לי בחזרה שיש את התשובה בשו"ת, אני לא מוצאת ואשמח אם הרב יוכל בבקשה לעזור לי.

רציתי לדעת מה אני צריכה לעשות אם בגדים שאני כבר לא לובשת מטעמי צניעות? האם אני יכולה לתת אותם לצדקה?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

אם יש בגד שאפשר ללבוש אותו באופן צנוע וגם לא צנוע - מותר לך להעביר אותו כיון שאפשר ללבוש אותו עם בגד אחר באופן שזה יהיה צנוע.

אם יש לך בגד שהוא בהכרח לא צנוע – אסור. כיון שכל אחד מאיתנו הוא פועל על פי מכלול של שיקולים והעובדה שיש לאנשים בגדים יפים לא צנועים זמינים עלולה לדרבן אותם להחליט ללבוש לא צנוע.

בהצלחה