מה עדיף?

חדשות כיפה הרב שי פירון 05/01/02 13:35 כא בטבת התשסב

שאלה

ב"ה לישועתיך קיוויתי ה'

רציתי לשאול מה עדיף יהודים שלא שומרים תורה ומצוות וגרים בא"י או להפך יהודים שכן שומרים תורה ומצוות ולא גרים בא"י?

תשובה

ב"ה,

תמר,

שאלתך קשה ורק תלמידי חכמים וגדולי דור יכולים לשקול שיקולים מעין אלה. בשבילי, זה כאילו תשאלי מי יותר חשוב בעיני אבא או אמא.
בראיה היסטורית, יהודים רבים ביכרו את הישיבה בחו"ל ולא לעלות לארץ ובכך ביטאו את חששם "להתקלקל" ולכן לא עלו לארץ. המציאות מוכיחה שדווקא אלה שהו במקום הסכנה בזמן השואה הנוראית ואילו שבאו לארץ הם אלה שהניחו את התשתית לבניינה המאוחר יותר (מידי...) של מדינת ישראל.
מי יכול לשקול מה חשוב יותר? גם התורה חשובה בעינינו אבל א"י היא המקום היחיד בו התורה יכולה להתקיים בשלמות והיא גם במקום המבטיח חיים שלמים.
לכן, אני חושב שהישיבה בארץ משמעותית ביותר לקיום התורה. לכן, אני רואה ערך גדול ליושבים בארץ הקודש
אשר על כן, אשרינו שזכינו גם לשבת בארץ וגם לשמור תורה ומצוות.

כל טוב

שי