מה משמעות השם "ענת"?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/05/02 07:21 יג בסיון התשסב

שאלה

שלום

כבוד הרב.

יש לי שאלה שנוגעת לשם שלי. קוראים לי ענת, ואני לא יודעת מה פירוש השם בעברית אם יש לו בכלל. אבל גיליתי שיש אלה יוונית שקראו לה ענת. זה מציק לי לדעת שאני לא יודעת מה פירוש השם שלי בעברית, למרות שיש את שמגר בן ענת בתורה, וכך לפחות אני יודעת ששמי מקורו גם בעברית. תהיתי אם אתה יכול לעזור לי, ולהסביר לי לדעת מה פירוש שמי, אם אתה יודע מהו.

תודה מראש. ענת

תשובה

בס"ד

נכון הוא שיש מזהים את השם הזה עם שם של אותה "אלה".
אבל אפשר גם לשייך אותו לשמגר בן ענת. ואז פירוש השם הזה הוא שה' עונה לך בכל קוראך איליו.

ענת - זו שה' עונה לה. כמו האשה שתמיד נענית. שעונים לתפילותיה.

השאלה היא מה השם הזה גורם לך?
את אוהבת אותו?
מה הוא גורם לך ולסביבה?
הוא מזכיר לך את השלילי או החיובי?

אם את אוהבת אותו והוא מזכיר לך חיובי - אל תקראי את המשך המכתב הזה. הוא לא בשבילך. (קיראי רק לסקרנות).
אם את לא מרגישה איתו בנוח יש לך שתי אפשרויות.

שמעתי על בנות שהיה להן שם כזה והחליפו אותו בשם אחר. לא הייתי מיעץ לך לעשות דבר כזה בחפזון כי החלפת שם היא דבר בעל משמעות לחיי האדם ואסור להיות נייד כל כך.

ישנן כאלה שהוסיפו אות "יוד" לשם "ענתי" שתהיה לו משמעות אחרת - רק חיובית. את אוהבת את זה?

זה צריך להיות משהו שאת אוהבת.

בהצלחה