מה מרגישים אחרי המוות?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/01/02 15:57 יא בשבט התשסב

שאלה

אם אפשר להסביר לי מה קורה לבן אדם אחרי שהוא מת... מה אתה מרגיש?

תשובה

בס"ד

הנשמה עולה אל מקומה רואה את עצמה מול האמת.
מול האלקות, מול המציאות האמיתית, מול ההויה כמות שהיא בלי פרסומת, שטיפת מוח וחינוך עקום. בלי קנאה שנאה ותחרות. בלי תאוות בשרים או תאוות כבוד. בלי שוחד וזיופים.

אמיתי! אמיתי! אמיתי!

אם האדם חי חיי שקר הוא ירגיש במצב זה רע מאוד. הוא יקרע בין שני קטבים כל הזמן. כי נפשו הורגלה לשקר ואין לו כעת איפה להסתתר. האמת מול עיניו ומסתכלת בו באלפי אלפי זוגות עינים.

אם האדם חי חיי אמת וכאב על כל השקר שבעולם, על השחיתות המרימה ראש, ועל הפוליטיקאים המשקרים לציבור, על הרשעה, על העוול ועל הרשע. על הקילקול ועל הסתרת האלוקות, - כשהוא יגיע לעולם האמת והצדק. הוא ישמח שמחת אין קץ. הוא יתענג עינוג אמיתי. אין כמוהו.

אם האדם חי קצת עם האמת וקצת עם השקר - הוא ירגיש קצת טוב וקצת רע. כפי חייו כך הוא ירגיש.