מה מותר בקייטנה ב3 השבועות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/06/02 04:48 יז בתמוז התשסב

שאלה

האם אפשר ללכת לקיטנה שיש בה בריכה וכו' ב-3 השבועות (קיטנה של מעינות האומה, יש שם גם שיחות על מידות וכו')

תשובה

בס"ד

לא מכיר את הקיטנה הזו אבל אם מדובר על הקייטנה שמארגנות בנות האולפנה של כפר פינס - זה בודאי על פי ההלכה.

בכל מקרה מותר ללכת לבריכה בשלושת השבועות, אבל מו"ר אבי הראשון לציון אומר שצריך לשים שני מצילים\מצילות במקום אחד.

כוונתו שצריך להזהר בכל הפעולות של הקייטנה שלא יהיה בהם סיכון כלל כיון שאסור להסתכן בתקופה זו בשום דבר כפי שכתוב בשולחן ערוך.