מה יותר חשוב?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/10/03 09:33 יט בתשרי התשסד

שאלה

מה יותר חשוב/ לאיזה חתן מעלה גדולה יותר?

חתן תורה או חתן בראשית?

מהי הסיבה לכך?

תודה לרב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה.

כמנהגו של יהודי טוב, הייתי רוצה לענות בשאלה: מה יותר חשוב, המוח או הלב?

כיון שגם למוח וגם ללב תפקידים מרכזיים וחשובים, הרי שההתמקדות שלנו צריכה להיות בשאלה מהו תפקידו המיוחד של כל איבר, ואיך שניהם משתלבים יחד.
קשה לענות על השאלה מה יותר חשוב, כי למוח יש דברים מיוחדים שאין ללב, וללב יש דברים מיוחדים שאין למוח.

לכן ברשותך הייתי מעדיף לעסוק במשמעות חתן תורה וחתן בראשית.

[חתן תורה ]– מבטא את שמחתה הגדולה של הקהילה על שזכתה לסיים את התורה. כמו חייל שסיים מסלול ושמח על הפרק החשוב שעבר בחייו, כך שמח עם ישראל.

[חתן בראשית] – מבטא את השמחה הגדולה שבהתחדשות הקריאה והלימוד בתורה, כמו אדם שמתחיל ללמוד קורס חשוב ומעניין והוא מאוד שמח שבשנים הקרובות הוא יעסוק בו.

לכל דבר יש ערך גדול ומיוחד שאין דומה לו, אבל הכי חשוב זה לדעת לראות איך שתי השמחות משתלבות זו בזו: אנחנו מסתכלים גם אחורה, שמחים על ההתקדמות שהתקדמנו בעבודת ה' במשך השנה האחרונה, אבל זוכרים תמיד שיש אינסוף דרגות בעבודת ה', ולכן גם מישירים מבט קדימה ושמחים לשוב ולהתחדש, להתמלא עוד ועוד בתורה הקדושה. שתי תחושות אלו צריכות ללוות אותנו תמיד, בכל שנה, בכל יום ובכל מעשה שאנו עושים.
[
כל טוב ובהצלחה רבה בכל עבודת ה'!

]