מה יהיה עם הציונות הדתית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/11/02 23:14 כז בחשון התשסג

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שמואל אליהו שבוע טוב

לאור המאורעות שקראו בשבועים האחרונים כולל המעשה שעשו לרב אבינר שליט"א

וגם המקרה עם שמאי ליבוביץ וכן המקרים שקראו עם "נערי הגבעות" התעוררו אצלי מספר שאלות לגבי הציונות הדתית, אני שמעתי (מפי הרב) שהציונות הדתית דרכה היא הדרך הנכונה אז אכן אם זה נכון ואני עד מספר שבועות אכן האמנתי בדבקות שאכן זה כך, אז איך יוצא לנו נוער שמצד אחד הוא "נוער גבעות" ומצד שני יש את המסורתיים שלא "מתחברים" לתפילה ודת.

וכן יש כאלה שב"ה מתחברים אבל הלכות צניעות של רבנן הם סתם "החמרות".

בגלל זה יצא שם לציבור שלנו שמי שהוא דתי לאומי = מסורתי אז מה עושים בנידון ??.?

ועכשיו לקשר של הרב אבינר

אולי הבעיה שלנו זה שאין לנו ציבור אדם אחד רב גדול שמקובל על כולם כמו שאצל ש"ס לדוגמא יש את הרב עובדיה שליט"א שעל פיו ישק דבר ולנו כל אחד יש את "הרב נוח לי מישיבת מה שבא לי"?

ואולי מעשה זה של התקשורת צריך לגבש אותנו מאחורי אדם אולי הרב שלמה או אפילו הרב מרדכי אליהו או אחד מבניו אבל אחרי מישהו אחד שיהיה מקובל על כולם ויבנה בעזרת השם דרך לציונות הדתית

הערות:

א) סליחה על אריכות המכתב אבל זה פריקה מהלב של מה שאני מרגיש.

ב) ידוע לי שיש ציבור של כיפות סרוגות כמו שצריך אך הם ציבור מועט שלא בטל אך עדיין מועט

שבוע טוב ותודה רבה

תשובה

בס"ד

הציונות הדתית מתקדמת בדרך נכונה. זה נכון שיש בעיות מאלה שהזכרת במכתבך ויש עוד שלא הזכרת ואולי אינך יודע, ולצערי יש.

אבל מה האופציה?

שנלך למפלגה שמכרה את ארץ ישראל ומכרה חיי יהודים בגלל כסף, נגד פסוקים מפורשים בתורה?

חס ושלום!

אין לנו דרך אחרת.

לצערינו לא כל המנהיגים הפוליטיים מבינים את הדרך הזו והם מדברים בקטנות בעוד שאנחנו מאמינים שהדרך של הציונות הדתית היא היחידה הקרובה ביותר אל הקודש.
היא הדרך שיכולה להוביל את עם ישראל אל הגאולה השלמה!!

כל זה לא מצדיק "חינוך מעורב" ולא מצדיק "רב שנוח לי מישיבת בא לי".
ברור שיש כאן בעיה שמאוד מכבידה עלינו - ומכבידה על ,,,,,הגאולה של עם ישראל.

אבל לא בגלל זה נאמר כי שמה שכתוב בתורה בענין ארץ ישראל - הוא שקר!!

לא בגלל זה נוותר על פסיק אחד מדברי הנביאים הנאמרים באמת. ודבר אחד מדבריך אחור לא ישוב ריקם.