מה זה חג פסח

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/01/02 10:42 טו בשבט התשסב

שאלה

האם תוכל לספר לי על חג פסח? מנהגים, האם יש שמות נוספים לחג זה, מהו מקור השם, אנשים חשובים הקשורים לחג זה, האם ישנם אירועים חשובים בחג זה, מהו אופן החגיגה בגולה, מהו אופן החגיגה בישראל כולה, האם יש מצוות לחג זה?,האם יש אגדות בחג זה?

אודה לך מאוד אם תענה לי בהרחבה

תודה רבה מראש

עדי

תשובה

יש כל כך הרבה לספר על חג הפסח עד שאם אכתוב לך קצת זה ימלא לך את כל המחשב.
זה החג שנוצרנו בו לעם. זה החג שבו יצאנו ממצרים. לחג הזה יש הרבה הכנה כמו לפני כל דבר גדול. הכנה גשמית והכנה רוחנית וכל ההכנה הזאת היא חלק מיציאת מצרים.
החג נקרא חג הפסח חג המצות חג החרות חג האביב
מקור השם כי ה' פסח על בתי בני ישראל בשעת מכת בכורות שהיתה במצרים.
מי שקשור בו בעיקר הם שלשה משה אהרון ומרים שהובילו את עם ישראל ממצרים לסף ארץ ישראל. הובילו באופן גשמי והובילו נפשית את העם מנפש של עבדים לנפש של בני חורין.
האירועים החשובים בחג הזה הם ליל הסדר שבו מצוה כל אב ללמד את בניו על משמעות החג, ומלמד ליד שלוחן ערוך - עם הדגמות. זה ליל הסדר.
בלילה השביעי חוגגים את נס קריעת ים סוף שגם עליו אפשר למלא שוב את כל המחשב שלך בנתונים והסברים ומשמעיות וכו' ויש ספרים רבים על כך.
בגולה חוגגים את היום הראשון והאחרון פעמים. זאת אומרת פעמים ליל הסדר וכו'.
יש מצוות לחג הזה והם בעיקר קשורים לכך שאסור שיהיה חמץ ברשותינו בבית או בחצר או במכונית וכד. ואם אנו רוצים לאכול משהו מהדגנים אנו אוכלים מצה.
בלילה הראשון חובה לאכול מצה.
יש הרב אגדות לחג הזה ואם אתחיל לכתוב יכלה הזמן והמה לא יכלו אבל אני חייב לסיים כי יש לי עוד שישים שאלות לענות.