מה היא מלחמת גוג ומגוג

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 18/04/02 09:07 ו באייר התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום !

אני תלמידת ביה"ס "שילה" כיתה ו' פרדס-חנה.

האם מבצע חומת מגן הוא המלחמה האחרונה לפני גוג ומגוג, ומהי מלחמת גוג ומגוג ? האם זה נכון שהעולם ייחרב בגוג ומגוג ?

בתודה מראש שירן

תשובה

ב"ה כ"א אייר תשס"ב

לשירן היקרה שלום!

המשיכי להתעניין בנושאים חשובים אלו.
אנו בני אדם לא יודעים מה התכניות של הקב"ה בזמן הגאולה, ולכן איננו יכולים לדעת אם אנו נמצאים במלחמה האחרונה, אנו מקוים שכן אבל אין לנו שום ידיעה ודאית בנושא זה.
על פי המסורת שלנו מלחמת גוג ומגוו היא מלחמה קשה שטרתה לסלק את כל האויבים של עם ישראל, למרות שמדובר במלחמה קשה מטרתה היא ליצור עולם מתוקן. עולם בו לא תהיה שנאת ישראל וכל הגויים יכבדו את עם ישראל ויבואו ללמוד ממנו את "דבר ה'" בירושלים.

יש אומרים שמלחמה זו לא מגיעה בבת אחת אלא כל פעם מקבלים מנה קטנה ממנה, ואנו מקוים שרובה כבר מאחרינו בייחוד אחרי השואה האיומה שפקדה את עמנו בדור שלנו, ויהי רצון שאכן כך הדברים ואנו קרובים לאולה שלמה במהרה בימינו.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת