מהלכות תפילה בטיולים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/06/02 08:34 יז בתמוז התשסב

שאלה

שלום הרב! רציתי לברר כמה הלכות בנושא זה, אני יודע שהרב לחוץ בזמן אך נראה לי ששאלות אילו חשובות לרבים.

1. האם מותר להתפלל במכנסיים קצרים, ובבגדים מיוזעים בכלל? זה לא ביזוי?

2. מה עושים כשאין ספר תורה בטיול, בימי שני וחמישי, וגם מותר לצאת לטיול בימים אלו? איך אומרים תחנון בלי ספר תורה?

3. אם אני לא מוצא את הכיוון לירשלים, למשל בלילה, מה לעשות?

תודה רבה מראש, מקווה שהשאלות יסייעו לרבים. בציפיה לגאולה,

תשובה

בס"ד

מי שרגיל ללכת גם לפני מלך במכנסים קצרות - מותר. בבגדים מיוזעים שאינם מכובדים - אסור.

מותר לצאת לטיול. כדאי שיהיה ספר תורה. צריך להשתדל שיהיה ספר. אם אין - אין.

האם לבטל בגלל זה טיול?
כיון שטיול בארץ ישראל זה מצוה - אנו מבטלים הרבה מצוות עשה בגללה. למשל - לימוד תורה. אנחנו חושבים שזו מצוה להתהלך בארץ מכמה סיבות ולכן מצוה אחת דוחה מצות אחרות שלא יכולות להעשות בו זמנית

אם אפשר שלא ידחו - עדיף אלף פעמים.

אמנם מצוה זו אינה דוחה מצוות לא תעשה כגון - צפיה במראות אסורים. בנשים לא צנועות וכד'.

מי שלא יודע את כיון ירושלים ובית המקדש - יכוון את ליבו לכיון ירושלים ובית המקדש ויחשוב בליבו כאילו הוא עומד שם.