מהלכות יום העצמאות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/04/02 10:21 ל בניסן התשסב

שאלה

שלוש שאלות לי אל הרב אליהו

1. האם מוסיפים משהו בערבית של יום העצמאות?

2. בעניין הלל בשחרית, אז האם לומר אותו אחרי חזרת הש"ץ או אחרי עלינו לשבח?

3. בעניין גילוח ביום העצמאות האם מותר לפי הרב אליהו?

תשובה

בס"ד

1- פסוקים של הודיה כמו שמופיע בסידורים אבל לא הלל.
2- אחרי קדיש תתקבל.
3- לא לספרדים.

סיבת הפסק בענן הגילוח היא כיון שהספרדים סופרים לג ימים של איסור גילוח רק עד אחרי לג בעומר ומפסיקים איסור גילוח אחריו. לעומת האשכנזים שיש להם לג ימים כיון שהם אוסרים גילוח גם אחרי לג בעומר.
עוד יש הבדל שאשכנזים מתגלחים ביום שמחה כמו לג בעומר, וספרדים לא מתגלחים ביום שמחה כמו לג בעומר.

ואל תטעה ח"ו לחשוב שפסק זה הוא כאילו זילזול בחשיבות יום העצמאות. לא ולא. כי בבית המדרש של מו"ר אבי הרה"ג מרדכי אליהו שליט"א נוהגים שמחה גדולה באותו יום כל הקהל יחד עם הרב.

ורשמתי לעצמי עוד כמה דברים הנוהגים שם מלבד ההלל שאומרים בבוקר יום העצמאות:

מקשטים את כל בית הכנסת בדגלים ובפרחים,
באים עם בגדי חג.
מתפללים ברוב עם.
מודים על הנס בשירים ופיוטים.
מדברים דברי תורה על הנס הגדול המתמשך הזה.