מהו תפקידה של האשה הדתיה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 08/09/01 19:27 כ באלול התשסא

שאלה

אני צריכה לדעת בבקשה מהו תפקידה של האישה הנשואה הדתיה,

והאם ע"י השארותה בבית ולידת הילדים ובכך שבעלה לוקח על עצמו לעסוק כל ימיו בעבודת השם יתברך, האם חייה אינם אלא חיים משניים,

ומה עושה האישה שלא הולכת לעבוד האם חייה יהיו ממורמרים?

תשובה

שלום וברכה!
שאלת אותנו מה תפקידה של האשה הדתיה, האם היא צריכה לעסוק רק בגידול הילדים , ובעזרה לעבודת ה' של בעלה?

האשה בפרקים הראשונים של לספר בראשית נקראת בשני שמות: אשה וחוה.
השם חוה: מייצג את מהותה כאם כל חי, מהותה הוא גידול דור המשך, לידת ילדים ודאגה לביתה.
השם אשה : מייצג את היותה אישיות עצמאית, אישיות שצריכה להתפתח.
בתוך כל אשה יש כפילות שכזו: מצד אחד היא אם, ומצד שני אשה.
האם אשה יכולה למצות את עצמה כאישיות עצמאית במסגרת עבודה מחוץ לבית? נראה שכן.
קודם כל, חשוב לדעת שאין על האשה כל איסור לעבוד מחוץ לבית. צריך רק להבין שהתפקיד שבו האשה מחוייבת הוא גידול הילדים והחזקת הבית. לפרנס ולעבוד היא לא חייב. היא יכולה, אבל היא לא חייבת. לכן ההגיון הפשוט אומר שאשה צריכה קודם כל לעסוק במילוי חובותיה: גידול הילדים וטיפול בבית, ורק אחר כך היא יכולה להתנדב לבצע משימות נוספות.
כפי שציינת, בצדק, יש מצבים בהם אשה שלא יוצאת לעבודה נעשית ממורמרת, ולא מטפלת בילדים ובבית בשמחה, אלא מתוך עצבות וחוסר חשק. במצבים כאלה, יציאה מהבית לעבודה יכולה לשפר את תפקוד האשה בבית, ולא לפגוע בו.
כל אשה צריכה לבחון את הדברים בינה לבין עצמה ולהחליט איזה אורח חיים ישרת את ביתה וילדיה באופן טוב יותר.
כדאי לבחון את הדברים בצורה אמיתית ולנסות להתנער מהלחץ של החברה המערבית הסוחפת את הנשים לפיתוח קרירה על חשבון פיתוח תא משפחתי.
כיום, אשה הנשארת בבית נראת לאנשים רבים אשה מסכנה, אבל האמת היא שהאפשרות להשאר בבית ולא לפרנס את המשפחה היא זכות גדולה שניתנת לאשה. הגבר צריך לפרנס, לדאוג ללחם לאכול ולבגד ללבוש לכל בני ביתו. בימים בהם קשה למצוא עבודה, הוא לחוץ ודואג. ואילו האשה, אינה צריכה לדאוג לכך, האשה משוחררת מעול הפרנסה.

אם כן, האשה אינה מחויבת לעבוד , אבל היא רשאית לעשות כן כאשר העבודה אינה פוגעת במה שהיא כן חייבת לעשות: גידול ילדים. יותר מכך: במקרים שבהם היציאה לעבודה תשפר את תפקוד האשה בבית כדאי שהאשה תצא לעבוד.

בנוגע לעבודת ה' : האשה מחוייבת לעזור לבעלה בעבודת ה' והיא אף מקבלת שכר על כך. אבל, לאשה יש גם עבודת ה' אישית משלה. האשה מחויבת במצוות עשה שלא הזמן גרמן, האשה מחויבת במצוות לא תעשה, האשה מחויבת בתפילה, האשה מחויבת לעשות חסד ולשפר את מידותיה.
כך שהתפקיד שלה בעולם לא תלוי רק בבעלה ובילדיה. גם לנשים רווקות יש תפקיד בעולם. תפקיד חלקי אמנם, אבל תפקיד חשוב.

להרחבה בענין יציאת נשים לעבודה אפשר לעיין בספרו של הרב אבינר "ואהבת לרעיתך כמוך".
לבירור מעמיק על תפקידה הרוחני של האשה ניתן לעיין בספרו של הרב אלינסון "בין אשה ליוצרה"

בברכה
רויטל, חברים מקשיבים