מהו התחנון?

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 17/09/02 13:27 יא בתשרי התשסג

שאלה

שלום,

מהם פסוקי/קטעי התחנון בדיוק, ומדוע לא אומרים תחנום בימים אלה- (כל חודש תשרי)?

תודה

תשובה

אופירה שלום,
התחנון הוא הוידוי המופיע לאחר תפילת "שמונה עשרה".
סדר הוידוי הוא על חטאים שעשינו בשוגג,על עוון שעשינו במזיד,ופשעים שעשינו,ח"ו,למרוד בה' ולכעיסו.
סדר הוידוי הוא על פי א"ב(אשמנו,בגדנו וכו').
הטעם שתיקנו את הוידוי על פי סדר הא"ב,כי הוידוי הוא על עבירות שבתורה שניתנה בא"ב(סנהדרין קד,ע"א).וכן כדי שיהיה מורגל בפי כל.
אחר הוידוי אומרים י"ג מידות.ומיד לאחר מכן אומרים נפילת אפיים בישיבה,והוא המזמור "לדוד אליך ה' נפשי אשא".
ימים שנעשה בהם נס ליחיד או לציבור או למדינה ימי חג ,אין אומרים בהם וידוי,והרשימה ארוכה.
בכל אופן כל חודש תשרי לא אומרים בו תחנון עד סוכות ועד בכלל מטעם החגים,ולאחר סוכות עד סוף החודש לא אומרים,כיוון שרב החודש לא אומרים נשאר המנהג עד סוף החודש.אם שמת לב השתמשתי במילה מנהג,כיוון שאי אמירת וידוי אחר הסוכות,הוא מכח המנהג.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני