מהו החטא הקדמון

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/02/02 16:22 כה בשבט התשסב

שאלה

שלום,

שמעתי פעם בשיעור אישות על "חטא נקדימון".

רציתי לדעת מהו האיסור ומהו מקורו?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום

הכוונה כנראה ל"חטא הקדמון" - והכוונה לחטא אדם הראשון בגן עדן שהוא השורש לכל החטאים.

משם גם נלמדים כל השורשים לכל חטאים שקשורים באישות ולהפך - כל המעלות שאפשר להגיע באישות נכונה.

על מנת להבין אותו כדאי לקרוא את החטא בפרשה עצמה ולהבין מה קרה שם. קריאה עם המפרשים עוזרת לאט לאט להבין את עומק הענין.

נושא זה נדון הרבה מאוד בזוהר ובקבלה ועם ההתקדמות תוכלי להבין אותו עד תומו מה קרא בעבר מה קורה בהווה ומה יקרה בעתיד.

בהצלחה