מהות התפילה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 08/05/02 15:45 כו באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב

לאחרונה הגעתי לסוג של הבנה על מציאות ה' בעולם שכולנו קיימים מעצם נוכחותו ובשל כך אנו "כחומר ביד היוצר" ואם יעלה לפניו הרצון לעשות בנו משהו שום דבר לא יעמוד מולו כי הכל זה הוא.

אבל ההבנה הזאת הביאה אותי לשאלה אם הוא כזה גדול והוא מהות הכל אז בשביל בשביל מה להתפלל אליו שלוש פעמים ביום או בעצם למה בכלל? ה' הרי לא צריך את התפילה...

תודה מראש

נ.ב. מצטער אם נשמע מדברי שמץ כפירה אבל לא הצלחתי לנסח אחרת.

תשובה

ב"ה ד' סיון תשס"ב

לחיים שלום!

ה' לא צריך את התפילות שלנו, הקב"ה אינו זקוק לשום פעולה שלנו, הקב"ה הוא השלמות, ולא חסר לו דבר.
כל מה שאנו עושים זה בשביל עצמנו, אנו מתעלים, אנו משתלמים ועל ידי כך אנו מתקרבים אל הקב"ה, התפילה מקרבת אותנו אל הקב"ה על ידי כך שאנו משתנים, אנו מתעלים.
יהי רצון שנזכה לכך שכל תפילה תקדם אותנו.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת