מדריכה בבעיה!!! ריקודים בלי מחיצה בבת מצווה

חדשות כיפה הרב שי פירון 01/04/02 15:08 יט בניסן התשסב

שאלה

שלום!!!

אני מדריכה בבני עקיבא את שבט מעלות- כיתות ו'-

ומן הסתם מוזמנת לבת מצוות של החניכות. אני נמצאת בבעיה של ריקודים ללא מחיצה וכו'...

בתור מדריכה אני צריכה לרקוד ולהרקיד את הבנות- ולזה מצפים ממני. וזה באמת מפריע לי.

כי בדר"כ בבת מצוות- אין מחיצות ומעגל הבנות הוא המעגל המרכזי שאליו כל האורחים מסתכלים- ילדת הבת מצווה רוקדת וכו'...

אני יודעת שאם אני לא ארקוד ולא אגיע לבת מצוות זה ייפגע בבת ואפילו יפגע בקשר.

אבל מצד שני בתור המדריכה של הבת- אני נותנת דוגמה שמותר לרקוד ללא מחיצה וכו'...

קשה לי עם זה מבחינה מוסרית ורציתי לשמוע את דעתך.

אין מצב שבו אני אבקש מההורים של בת המצווה לשים מחיצה- או לאיים ע"י כך שללא מחיצה אני לא אגיע.

אשמח לקבל תשובה.

חג כשר ושמח!!!

-אני-.

תשובה

ב"ה

שלומות!

א. חשוב ונכון שבכל מקום בו יש ריקודים של בנים ושל בנות תהיה מחיצה.
ב. עיקר האיסור הוא לא על הבנות הרוקדות אלא על העומדים ומסתכלים. אף, שרגשות טבעיים ומוסריים פשוטים, תחושה של ביישנות יהודית אמיתית הינן לגיטימיות ואף מבטאות את הקדושה הישראלית.
ג.חשוב לכנס את הבנות וללמד אותן מה היא המסגרת האידאלית שמוסיפה צניעות וטהרה בישראל. אולי, מי מהן תבקש מהוריה לערוך ת בת המצווה שלה כהלכה.
חשוב לא להתבטא בצורה מאיימת כגון: "מי שאצלה יהיה ..." וכו'.
ד. אחרי כל זה, נכון לרקוד במסיבה, בעדינות. להוביל את הבנות להרקדה שמשדרת יראת שמיים, אהבת תורה ואהבה לבת המצווה ולשמחת המצווה בה נמצאים. אין להמנע מריקודים כיון שהנזק בכך גדול על התועלת. זה מרחיק, זה מעורר תחושות של ריחוק. חשוב לרומם את המעמד עד כמה שאפשר. זאת לאור העובדה שלא מדובר באיסור, כאמור לעלי.
ה. כדרך אגב, אינני מבין למה עלהמדריכה להרגיש כאילו היא מנחה של כל הריקודים בבת המצוה. אין זה תפקידה של מדריכה בישראל!!

בברכה,

שי