מדריך וחניכה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/12/01 14:00 ב בטבת התשסב

שאלה

אני חניכה בשבט עמיצור,

יש מדריך אחד בסניף שלי שהיינו בקשר זמן מה לפני שהוא נכנס להדרכה (הוא משבט עוז). לפני כחודש המדריכה שלי ביקשה ממנו להפסיק להיות בקשר הדוק, ולדבר איתנו שיחות נפש בערב שבת.

כמובן שנורא כעסתי על המדריכה שלי, אבל היום זה כבר לא כ"כ מפריע לי, כי יש לי חבר בגילי. הייתי רוצה לדעת, מה דעתך על דרך הפעולה של המדריכה שלי!

תשובה

בס"ד

אני חושב שהמדריכה היתה צריכה לדבר גם איתך על הענין ולא לסדר את הענין מאחרי גבך. היא היתה צריכה לומר לך שזו לא דרך נכונה להתנהגות בבני עקיבא, לא מצידך ולא מצידו.
אצלו זה יותר חמור כי הוא מדריך וצריך לתת דוגמא אישית. אבל היא אמורה להיות איתך בקשר פתוח.
האמת היא שכשאני קורא את מכתבך שנית אני רואה שלא כל כך ברור אם היא דיברה איתך או לא. כתבת רק על כך שהיא דיברה איתו. ובעניןזה אם היא דיברה עם שניכם - היא עשתה בסדר.
אני מקווה שהיא עשתה את זה נעים ברור וחד.

לגבי הערתך על כך שיש לך חבר בגילך. אני לא מתייחס כי לא שאלת, אבל את דעתי תוכלי לקרוא בתשובות אחרות שעניתי למי שכן שאל.

בהצלחה