מדיטציה יהודית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/08/02 16:47 כט באב התשסב

שאלה

בקשר לשאלה הנל

http://kipa.co.il/ask/show.asp?id=11346

אומנם אני לא השואל, אבל גם ליבי משך אותי לספר הנל בעקבות ההמלצות של הרב שמואל אליהו. קראתי את הספר. נפעמתי.

השאלה שלי, מהו השלב הבא, הספר מביא שלל רעיונות ופותח המון מסלולים מקבילים..

(שלא כמו השואל הקודם אינני מכיר את עולם הקבלה, ומתומא אינני רואה את עתידי בכיון- גילי 20)

* כמו כן לא הבנתי איזה נושא התכון הרב להפנות אליו בהלכות תפילה.

תשובה

ב"ה

אלעד שלום.

אני שמח שמאוד כי נפעמת לקרוא את הספר.
השלב הבא הוא ללמוד תורה!!!!!
התורה מחולקת ל 4 חלקים:

פרד"ס = פשט ,דרש, רמז, סוד.

העיסוק בתורה כולל את התחומים האלה.
אגב ,מדוע קוראים לתלמוד הבבלי :בבלי ?
מפני שהוא בולל בתוכו את 4 התחומים הנ"ל.
כל מי שלומד תלמוד בבלי לומד פרד"ס.

מלא כרסיך בבשר וביין שהם ש"ס ופוסקים ואח"כ אתה יכול לעיין בספר דעת ותבונה שחיבר הרב המקובל
ר' יוסף חיים זצ"ל בהקדמה .

(בשו"ע סימן צח יש הנחיות ברורות כיצד להגיע למצב
טרנס צנדנטלי)

בברכה,

עוזיאל