מדיח 2

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 11/03/02 11:42 כז באדר התשסב

שאלה

שלום לרב משה כ"ץ!

רציתי לשאול בקשר למדיח:

1. איך משתמשים במדיח גם לבשר וחלב?

2. אם אין אפשרות לעשות כשאלה הראשונה או השלישית מה שנקרא "בשעת הדחק" האם אפשר לכול מתוך הכלים ואם לא אז אי אפשר לאכול כמעט כלום כי אסור לשים בכלי כלשהו?מתי זה בדיוק שעת הדחק?

3. איך מכשירים לפסח והכשרה רגילה של מדיח?

תודה רבה מאד וממש יישר כוך על האתר

שעוזר למאות אנשים

מאור.

תשובה

1.גדולי הדור האחרון הרבו לדון בעניין השימוש במדיח כלים, בין ביתי ובין מוסדי, בהדחת כלים בשריים וחלביים ביחד או זה לאחר זה.

הבעיה היא שכשמכניסים את הכלים למדיח יש עליהם שייר אוכל (חלבי או בשרי) וכאשר המכונה שוטפת את הכלים במים חמים מאד – האוכל ניתז על גבי הדפנות, רשתות וכו' של המדיח והטעם נבלע לכאורה במכונה, והיא נהפכת לחלבית או בשרית, ואח"כ כשבאים להדיח כלים הפוכים מהקודמים יש חשש שהטעם הבלוע במדיח יבלע לתוך הכלים ויאסרם

א. יש שהתירו לשטוף זה אחרי זה אחרי ניקוי המכונה מכל שיירי האוכל הנקלטים ברשתות והמסננים שישנם במכונה.
ב. יש שהתירו ע"י הניקוי דלעיל ונוסף על כך הפעלה ללא כלים רק עם סבון ומים חמים.
ג. יש שלא הסתפקו בזה אלא גם-כן מצריכים לחכות 24 שעות בין בשר לחלב.
ד. יש שגם-כן הצריכו החלפת רשתות בין בשר לחלב
ה. יש שאמרו שצריך ליעד את המכונה לבשרי או לחלביואי-אפשר לשטוף אפילו זה אחרי זה.

ונראה להלכה שאפשר לנהוג ככתוב באות "ב" לעיל ולהקפיד מאוד על ניקוי הרשתות והמכונה

2.אני מצטער אבל אני לא זוכר את הפרטים.

3..הכשרת מדיח כלים
1. הכשרת הרשתות
את הרשתות והסלים יש להגעיל בסיר גדול של מים רותחים.
2. גוף המדיח
להפעיל עם חומר ניקוי, בטמפרטורה הגבוהה ביותר, למשך תכנית לשטיפת כלים.
למי שיש רשתות מיוחדות לפסח, כמובן שמספיקה הפעלת המדיח לתכנית שטיפת כלים.
אם אפשר לנקות את הפילטר לפני ההפעלה - עדיף.