מדוע להתפלל?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/02/02 20:26 כב בשבט התשסב

שאלה

אני בוגר ישיבה תיכונית. אני כבר לא מתפלל, כי אני לא מתחבר לתפילה. אני לא מבין למה אני צריך להגיד כל יום את אותן המלים שאפילו לא אני חיברתי, ואיך אני אמור להתפלל בכוונה מלאה אם אלו מלים שאנשים אחרים קבעו בשבילי שאני צריך להגיד. את חלק מהמלים אני בכלל לא מבין...

למה צריך להתפלל לפי נוסח שקבעו חז"ל, ואי אפשר לדבר פשוט מהלב? להגיד:"ה', אני רוצה להודות לך על ככה וככה, ולבקש ממך ככה וככה..." או משהו בסגנון?

תשובה

אתה יכול להתפלל אל ה' ממעמקי לבך וזה מצוין.
אתה יכול לדבר אליו בשפתך וזה בסדר גמור.
כל נוסח התפילה המסודר לנו מחז"ל רק עוזר לנו להתפלל יותר נכון. אם ח"ו תתפלל שלא ירד גשם כי זה מפריע לך או שלא תהיה "עליה" על מנת שלא תפגע לך הפרנסה – אתה מבקש משהו שה' לא רוצה בו, ואילו בתפילה אנו רוצים לבקש את הטוב, את מה שה' רוצה בו.
אנו לא רוצים לשכנע אותו מה טוב. זה יותר מידי יומרני. אנו רוצים להיות חלק מהרצון האלקי. אם גם כל אנשי העולם ירצו בפועל את מה שה' רוצה - הדברים ילכו יותר בקלות. אם נרצה לא רק במחשבה אלא גם בדיבור וגם במעשה - הרי העולם יזרום יותר עם אלוקים.
ובכלל אם נעשה כך אנו מחוברים עם הרצון האלקי שהוא הדבר היותר מקרב אותנו אליו.