מדברים לשון הרע לידי - מה לעשות?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/01/06 21:07 יח בטבת התשסו

שאלה

כבוד הרב שלום רב

למדנו בבי"ס על לשון הרע ואני לא יכול בגלל שכל מי ששומע על זה יש לו עברה גם למי שעושים עליו לשון הרע יש לו גם עברה בקיצור מה לעשות עם זה גם זה שעושים עליו גם מי ששומע וגם שאומר בבקשה ענה לי בדחיפות

בתודה

תשובה

בס"ד

אפשר לחיות את החיים מאוד יפה בלי לדבר על אחרים כלל. ובודאי לא לדבר עליהם דברים רעים.

כדי להצליח בזה צריך לא לחשוב עליהם דברים רעים ומימלא לא לדבר עליהם כך.

ואם מישהו מדבר לידך רע על אחרים אתה יכול ללכת משם. ואם יש לך כוח: שים ידיך באוזניך. כולם בודאי יתפלאו מה אתה עושה ואתה יכול להסביר כי אתה לא רוצה לשמוע לשון הרע.
בטוח שאחרי זה אף אחד לא ידבר לשון הרע לידך. אבל זת תעשה רק מי שיש לו כוח מיוחד.

אתה יכול גם לומר בבדיחות כשמישהו ממדבר לידך לשון הרע. "רגע רגע שקט. מספרים פה לשון הרע. זה בטח משהו מתוק. תנו לשמוע!!".

מילים כאלו יעלו חיוך על פני השומעים ויעזרו להם להפסיק דבר לשון הרע.

כל אלה הם שיטות להפסיק אחרים מלדבר לשון הרע בלי להעיר להם ובלי לגרום כעס או שנאה או הרגשה רעה. רק בחיוך ובלב טוב.

ולגבי מה שמדברים עליך. זה לא אותה חומרה. רק אתה צריך להיות אדם טוב. ולא אדם שמעורר שמועות רעות בהתנהגותו. וזה ממש דבר קל לעשותו.

בהצלחה