מגע בין אחים לאחיות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/02/02 16:38 ח באדר התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב.

תקן אותי אם הבנתי לא נכון, אך באחת מתשובותיך כתבת שחיבוק ונישוק אסור גם בין אחים ואחיות. אם כך הדבר, אינני מבינה את שורש האיסור.

בין בני אדם שונים, שאין ביניהם קשר משפחתי אני מבינה את האיסור. אך בין אחים?, אני לא רואה סיבה הגיונית לכך, ואני חושבת שאני גם לא צריכה להסביר מדוע, שהרי אח ואחות הם קשורים בקשר משפחתי והם לא שונים זה מזה, מלבד הגוף כמובן

תשובה

נכון שאין בניהם קשר של תאוה (בדרך כלל - לצערי) אבל המגע הזה מוגדר כמעשה לא חכם כיון שהוא מזלזל את נושא השמירה והצניעות בעיננו.
צריך להבין כי "סוף מעשה במחשבה תחילה" וצריך לראות את ההשלכה המסוכנת שיכולה להיות להיתר מגעים בין בני משפחה.
כבר היום יש אלפי מקרים של ניצול מיני בתוך המשפחה. ועל פי המחקרים רוב מוחלט של הפרוצות ובמיוחד של הפרוצות ממין זכר עברו בילדותם "ניצול" מיני על ידי מישהו מהקרובים אליהם.

זה מחקר מבוסס מאוד!!

לכן צריך זהירות גדולה.