מאיזה גיל אפשר ללבוש ציצית?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/08/05 14:23 יח באב התשסה

שאלה

מאיזה גיל אפשר להלביש לילד קטן ציצית? שמעתי שיש איסור להלביש לפני גיל 3 ואם רוצים להתחיל את החינוך קודם?

תשובה

בס"ד

אפשר להלביש לו ציצית מיום שהוא מפסיק ללכת עם חיתולים. מרגע שהוא שומר על נקיון הגוף שלו.

כמובן שצריך לדעת שזה מדין חינוך ולראות שחובת הלבשת הציצית לא הופכת להיות לא חינוכית. בקיצור שזה יהיה נחמד.
ראיתי ציציות שיש עליהם ציורים חמודים - כך שזה הופך להיות נחמד לילד.

ראיתי מקומות שהילד עצמו מצייר על הציצית שלו.

בגיל יותר גדול נותנים לילד עצמו לקשור את החוטים. הקשר הזה ממש ממש קושר את הילד למצוה החביבה הזו.

בהצלחה