לתת לחילוני לאכול

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/09/03 07:00 כ באלול התשסג

שאלה

שלום וברכה!

יש לנו חנות של מוצרי מזון, ואנו נוהגים לשים כמה מהמוצרים על צלחת, בשביל שאנשים יוכלו לטעום מהמוצרים.זה גם כמובן מעלה את אחוז המכירות של אותם מוצרים...

השאלה שלי היא:לפעמים באים גם אנשים שאינם שומרי תורה ומצוות לחנות, והרי ההלכה אומרת שאסור להציע לאדם דבר מאכל אם יש חשש שהוא לא יברך עליו...אז מה לעשות?

דרך אגב-אני לא מנהל החנות, ועל כן לא בטוח שיש בסמכותי לבטל את "צלחת הטעימות" הזו.

תשובה

בס"ד

לשים ליד הצלחת של יפה עם הברכה וגם כיפה נקיה שהרואים יבואו ויברכו ויטעמו.

לא יברכו - לפחות ידעו מה לצריך לברך.

אבל לא מאמין שמישהו יראה שלט כל כך יפה ולא יברך.

בתאבון