לשון הרע

חדשות כיפה הרב שי פירון 18/09/02 13:33 יב בתשרי התשסג

שאלה

שמעתי שאם אני מדבר לשון הרע על מישהו ולמרות שהשומע לא מכיר את האדם המדובר זה נחשב לשון הרע וזה עבירה.

האם זה נכון?

ואם כן איך זה יכול ליהיות, הרי לדבר לשון הרע צריך לפחות 2 אנשים אז המדבר שיודע והשומע שלא יודע מי המדובר אז זה רק אדם אחד.

תשובה

שלומות

לשון הרע הוא קודם כל דבר שמזהם את הנפש גם את מדברת בינך לבין עצמך! כמה חשוב להתרחק ממנו, כמה חשוב לא לעסוק בו!

מה משנה כרגע ההלכה בענין זה?
ואם יש פרצה הלכתית שמותר לומר לשון הרע בשפה שהשומעים לא מבינים - זה מותר?!
מה עם הנזק לעצמך?! לתוכך?!

כל טוב,

שי