לשון הרע כשלא יודעים במי מדובר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/10/03 01:19 ה בתשרי התשסד

שאלה

שלום לרב

האם זה נקרא רכילות או אבק כלשהו אם אני מספרת שראיתי מישהו באוטובוס והוא עשה כך וכך ולי ולשומעים אין מושג מיהו האדם.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום רב לך,

אם אין סיכוי שמישהו מהאנשים ידע אי פעם במי מדובר,אין בכך לשון הרע.

אך זאת בתנאי שאת גם לא מציינת פרטים על השתייכותו הכללית של אותו אדם (דתי/חילוני/חרדי/ספרדי/תימני/אשכנזי), שכן אז יש בכך לשון הרע הרבה יותר חמור, על ציבור.

אכן, ידועה דרך היהדות לא להתמקד ברע ובמוזר שבבני אדם אלא בטוב ובמאחד, להיות בעל עין טובה.

לשיקולך.
חיים טובים לך.