לרב-לא הבנתי את התשובה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 21/06/02 00:02 יא בתמוז התשסב

שאלה

ב"ה

לרב אייל קרים שלום וברכה!

שאלתי לפני מספר ימים בנוגע ל"שוני בגדילת זקן אצל אנשים", וקיבלתי תשובה שאסור להתגלח בסכין בלי קשר השוואתי למכונה, את זה הבנתי.

אבל אם הרב ראה את סוף השאלה, שאלתי הייתה בכלליות, האם יהיה מותר להשתמש נגיד במכונה אסורה לבנאדם שזקנו גודל מהר מאוד כמו שבנאדם רגיל מתגלח במכונה כשרה ויראו את אותם זיפים, ולא יהיה הבדל.

הרי ההלכה היא שלא להשחית את הזקן אבל אם לבנאדם שזקנו גודל מהר ויתגלח עם מכונה אסורה ישארו עדיין זיפים וההלכה ששמעתי משהו עם 10 ימים ומגלגל את שערותיו עדיין תהיה תקפה אצלו, אז מה הבעיה שתגלח במכונה שמוריד יותר מרגילה?

תודה רבה ויישר כח!!!!!!!

תשובה

צריך להתיעץ בנושא זה עם הרב ישראל רוזן ראש מכון "צומת". אפשר לפנות אליו דרך אתר "מורשת".