לקרוא בשם נדב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/09/05 21:02 כז באב התשסה

שאלה

שלום רב.

רציתי לקרוא לבני הבכור נדב, אך נתקלתי במספר מדרשים בעייתים לגבי נדב בן אהרון (אש זרה, שחצנות, ועוד). האם כדאי להמנע משם זה או שאין מה לחשוש?

בכבוד רב.

תשובה

בס"ד

אין שום בעיה בשם זה. במיוחד שנדב היה במדרגה גבוהה מאוד. ומסר את נפשו למען עם ישראל ככהן גדול שנכנס אל הקודש לכפר על כלל ישראל ולכל כתוב עליו "וכל בית ישראל יבכו את השריפה אשר שרף ה'.

לדעת הארי ז"ל בדורות הללו יש הרבה אנשים שהם המשך פעילותו הרוחנית של נדב ואביהו (גלגול?!). ולכן השם הזה מתאים לדורינו. ומקובל לקרוא בשם זה.

בהצלחה