לקלוע צמה בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/09/03 16:14 ה באלול התשסג

שאלה

אני מעונינת לדעת מבחינה הלכתית האם מותר "לעשות" צמה בשיער בשבת?

האם מותר לחתוך ניר טואלט בשבת?

תודה רבה

ענבל

תשובה

בס"ד

1. יש איסור לקלוע צמה בשבת, משום מלאכת בונה (שו"ע סימן ש"ג הלכה כ"ו). איסור זה מדרבנן, והוא נלמד מהפסוק "ויבן ה' אלוקים את הצלע". ודרשו חז"ל שהקב"ה קלע צמה לחוה והביאה לאדם. מכאן שקליעה דומה לבניה.

2. אין לחתוך נייר טואלט בשבת, מכל מקום אם אין לו טישיו או מטפחות לחות לשימוש, רשאי לקנח בניר טואלט המחובר לגליל, מבלי לקורעו, ולפתוח עליו את זרם המים, באופן שיקרע בעקיפין.

בהצלחה