לעמוד בקריאת עשרת הדיברות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/03/02 02:43 יג בניסן התשסב

שאלה

שלום!

בעשרת הדברות בשירת הים ובעוד כמה מקומות בתורה

נוהגים הרבה אנשים לעמוד. דבר זה נוגד את אחד

מ-13 עיקרים שאומר שכל התורה המצויא אתה בידנו היא הנתונה למשה רבנו עליו השלום ואני הבדל בין עשרת הדיברות ל"ובני חם כוש ומצרים ופוט וכנען"כמו שכותב הרמב"ם אם כן

א.מדוע יש אנשים שעומדים?

ב.מה אני צריך לעשות האם לפרוש מהציבור ולשבת או שעלי לעמוד כדי לא לפרוש מהציבור?

תשובה

בס"ד

אין לעמוד בשעה שקוראים עשרת הדברות "מפני תרעומת המינים", שלא יאמרו כי רק עשרת הדברות מן השמים ח"ו \שו"ת הרמב"ם סי' רסג. שו"ת בית יעקב קכה. כה"ח תצד ס"ק כא, ל\. אמנם לדעת החיד"א \ב"טוב עין" סי' י\ מותר לעמוד, וכל עדה תעשה כמנהגה, ובלבד שלא יעשו מדבר זה מחלוקת.

אם חלק עומדים וחלק יושבים - אתה לא תעמוד,
אם כן כולם כאחד עומדים - אתה לא תפרוש מהציבור, תעמוד, ותסמוך על דעת החיד"א שסובר כי כיום אין חשש כזה.