לעודד בן במכתב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/10/03 12:11 ה בתשרי התשסד

שאלה

שלום לכבוד הרב! דע לך שאני מאוד שמחה על שיחתך שנתת בצפת בערב התעוררות לחניכי בני עקיבא- זה מאוד חיזק אותי והרחיב לי אופקים ומטרות חדשות!

יש לי בסניף מדריך שחושב לצאת מהדרכה והוא שימש בתפקיד זה רק כשנה ואני חושבת שיש לו הרבה מאוד לתת לחניכיו- ראשית הוא מעולה וגם הם אוהבים אותו לכן יש לו השפעה גדולה יותר עליהם.

רציתי לשאול אם מותר לי לכתוב מכתב חיזוק לבן שישאר בהדרכה בבני עקיבא למרות שמעורב בסניף וייתכן שהוא יעסוק בדברים חיוביים ונחוצים כיהודי כמו לימוד תורה, בזמן שהשקיע לבני עקיבא. ואם בכלל אין בעיית צניעות לכתוב מכתב לבן? ניסיתי לשכנע בדרכים צנועות שמותרות אך עדיין סגור בדעתו, ואני חושבת שזה ביזבוז ויש כאן פיספוס של אדם שיכול להשפיע על חניכים מאוד יקרים שבהמשך יילכו בדרך ה'.

תשובה

בס"ד

לשואלת שלום וברכה !

בדרך כלל אין מקום שבנות יכתבו מכתב לבנים. אבל במקרה שלך שאת מכירה אותו והענין הוא רציני נראה שלא צריכה להיות בעיה לכתוב לו מכתב, כמובן שהמכתב צריך להיות ענייני.

כתבת שכבר דיברת איתו והוא לא כל כך רוצה.

ראי.
אל תלחצי עליו, אלא נסי להסביר את חשיבות והתועלת שבדבר, תאפשרי לו מקום מכובד לבחור מתוך שיקול אמיתי.

יכול להיות שהמסלול שלו בחיים הוא אחר. ויכול להיות שהשהות בסניף מעורב מורידה אותו רוחנית - או אז אסור לו להדריך בסניף למרות התועלת שיש להדרכתו.

***

שמחתי לשמוע שיש תועלת לפעולה שהיתה ב"ערב ההתעוררות" שהיה בצפת.

אספר לך דבר שלפעמים שוכחים אותו והוא היותר חשוב לרבנים או למדריכים ולמדריכות.

התועלת האמתית שיש בשיחה של מרצה עם קהל [אינה בגלל המרצה!! היא בגלל ה"ביחד".]

כל אחד מהמתוועדים נותן את חלקו. המדבר והשומעים. כך בשיעור כך בהרצאה ווכך זה גם בפעולה שאת מעבירה בסניף שלך.

ה"ביחד" האמיתי מביא את המילים הנכונות המשפיעות ואלה שישאירו רושם להמשך הימים.

לכן אין לשום אדם יכולת להרגיש טיפ טיפה "גבוה" אם השיחה יצאה טוב ויפה. וכשהוא לא מרגיש גבוה הוא יכול להמשיך לתת שיעורים טובים.

יהי רצון שה' ישלח לך ולסניפך התחדשות וכוחות להרבות טובה וקדושה בעם ישראל.

כל טוב.