למה צריך תפילה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/05/02 05:38 ד בסיון התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום

בהמשך לשאלה על מה מותר להתפלל הרב אמר שעל פרנסה מותר להתפלל.

אם כן אני שואל על המקרים המוזכרים במסכת תענית שהורידו להם גשמים בשכר על זה שהתפללו, וקבלו פרנסה,

איך הדברים מתישבים?

תשובה

בס"ד

שלום

גשמים הם צורך הציבור, וצורך הציבור הוא דבר מאוד חשוב, אפילו שמדובר בדבר חומרי.

תחשוב ותראה כי בלי גשמים אין חיים, וחוסר חיים - אינו רצון ה'.

אנו מתפללים על פרנסה כי זה רצון הבורא. ואנו מתפללים כדי שגם אנו נרגיש את הצורך החיוני הזה. שלא נקבל את הגשם כדבר כמובן מאליו.

שמע נא.
יכול אלוקים להוריד גשם כל יום בלי תפילה וכד' - לא תהיה בצורת אף פעם. וכל פעם שתפתח את הברז יצאו מים כמו שיש לך אויר.

כך לא תרגיש את ה' כלל וכלל.
לא תרגיש בטובתו.
לא תרגיש בקיומו.
החיים יהיו אפורים וריקים.

כך היה במצרים. מים מהנילוס ואין גשם ולא הכירו את ה' אלא רק את האלוקים ששמו "נילוס".

לא הכירו את ה' בגלל שלא צריכים גשם. וכשאין אלוהים אמיתי יש אלוהים אחרים. איך אמר פרעה: "אם אין אלוהים בסביבה - אני פה אלוהים".
לכן לקחו מאות אלפי אנשים חיים ועינו אותם בעבודת פרך על מנת לבנות קבר לאדם אחד. (סליחה - אל!!!). הבנת את זה . מהלך מחוכם. בנית הפרמידות נועדה לנטוע בך את ההכרה כי יש כאן אל ושמו: פרעה!!

למה - כי אין גשמים.

כשאתה יודע שנתינת הגשם באה מאלוקים, באה מאהבה, היא הרבה יותר משמעותית.
זה לא מובן מאיליו.
זה לא אוכל קנוי בכסף - זה אוכל שהכינו במיוחד לכבודך.
מרוב אהבה.
מרוב יחס טוב.

כשאדם מרגיש את החוסר של הגשם ואת השמחה בבואו כל החיים נראים אחרת.

זאת ארץ ישראל
שים לב לפסוקים הכתובים בתורה קודם קריאת שמע

ספר דברים פרק יא
(י) כִּי הָאָרֶץ אֲשֶׁר אַתָּה בָא שָׁמָּה לְרִשְׁתָּהּ לֹא כְאֶרֶץ מִצְרַיִם הִוא אֲשֶׁר יְצָאתֶם מִשָּׁם אֲשֶׁר תִּזְרַע אֶת זַרְעֲךָ וְהִשְׁקִיתָ בְרַגְלְךָ כְּגַן הַיָּרָק:
(יא) וְהָאָרֶץ אֲשֶׁר אַתֶּם עֹבְרִים שָׁמָּה לְרִשְׁתָּהּ אֶרֶץ הָרִים וּבְקָעֹת לִמְטַר הַשָּׁמַיִם תִּשְׁתֶּה מָּיִם:
(יב) אֶרֶץ אֲשֶׁר יְהֹוָה אֱלֹהֶיךָ דֹּרֵשׁ אֹתָהּ תָּמִיד עֵינֵי יְהֹוָה אֱלֹהֶיךָ בָּהּ מֵרֵשִׁית הַשָּׁנָה וְעַד אַחֲרִית שָׁנָה:
(יג) וְהָיָה אִם שָׁמֹעַ תִּשְׁמְעוּ אֶל מִצְוֹתַי אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוֶּה אֶתְכֶם הַיּוֹם לְאַהֲבָה אֶת יְהֹוָה אֱלֹהֵיכֶם וּלְעָבְדוֹ בְּכָל לְבַבְכֶם וּבְכָל נַפְשְׁכֶם:
(יד) וְנָתַתִּי מְטַר אַרְצְכֶם בְּעִתּוֹ יוֹרֶה וּמַלְקוֹשׁ וְאָסַפְתָּ דְגָנֶךָ וְתִירשְׁךָ וְיִצְהָרֶךָ:
(טו) וְנָתַתִּי עֵשֶׂב בְּשָׂדְךָ לִבְהֶמְתֶּךָ וְאָכַלְתָּ וְשָׂבָעְתָּ:
(טז) הִשָּׁמְרוּ לָכֶם פֶּן יִפְתֶּה לְבַבְכֶם וְסַרְתֶּם וַעֲבַדְתֶּם אֱלֹהִים אֲחֵרִים וְהִשְׁתַּחֲוִיתֶם לָהֶם:
(יז) וְחָרָה אַף יְהֹוָה בָּכֶם וְעָצַר אֶת הַשָּׁמַיִם וְלֹא יִהְיֶה מָטָר וְהָאֲדָמָה לֹא תִתֵּן אֶת יְבוּלָהּ וַאֲבַדְתֶּם מְהֵרָה מֵעַל הָאָרֶץ הַטֹּבָה אֲשֶׁר יְהֹוָה נֹתֵן לָכֶם:
(יח) וְשַׂמְתֶּם אֶת דְּבָרַי אֵלֶּה עַל לְבַבְכֶם וְעַל נַפְשְׁכֶם וּקְשַׁרְתֶּם אֹתָם לְאוֹת עַל יֶדְכֶם וְהָיוּ לְטוֹטָפֹת בֵּין עֵינֵיכֶם:
(יט) וְלִמַּדְתֶּם אֹתָם אֶת בְּנֵיכֶם לְדַבֵּר בָּם בְּשִׁבְתְּךָ בְּבֵיתֶךָ וּבְלֶכְתְּךָ בַדֶּרֶךְ וּבְשָׁכְבְּךָ וּבְקוּמֶךָ:
(כ) וּכְתַבְתָּם עַל מְזוּזוֹת בֵּיתֶךָ וּבִשְׁעָרֶיךָ:
(כא) לְמַעַן יִרְבּוּ יְמֵיכֶם וִימֵי בְנֵיכֶם עַל הָאֲדָמָה אֲשֶׁר נִשְׁבַּע יְהֹוָה לַאֲבֹתֵיכֶם לָתֵת לָהֶם כִּימֵי הַשָּׁמַיִם עַל הָאָרֶץ:

וראה מה היא סדום ועמורה?

(1) ספר בראשית פרק יג
(י) וַיִּשָּׂא לוֹט אֶת עֵינָיו וַיַּרְא אֶת כָּל כִּכַּר הַיַּרְדֵּן כִּי כֻלָּהּ מַשְׁקֶה לִפְנֵי שַׁחֵת יְהֹוָה אֶת סְדֹם וְאֶת עֲמֹרָה כְּגַן יְהֹוָה כְּאֶרֶץ מִצְרַיִם בֹּאֲכָה צֹעַר:
(יא) וַיִּבְחַר לוֹ לוֹט אֵת כָּל כִּכַּר הַיַּרְדֵּן וַיִּסַּע לוֹט מִקֶּדֶם וַיִּפָּרְדוּ אִישׁ מֵעַל אָחִיו:
(יב) אַבְרָם יָשַׁב בְּאֶרֶץ כְּנָעַן וְלוֹט יָשַׁב בְּעָרֵי הַכִּכָּר וַיֶּאֱהַל עַד סְדֹם:
(יג) וְאַנְשֵׁי סְדֹם רָעִים וְחַטָּאִים לַיהֹוָה מְאֹד:

כמו מצרים - בארץ ישראל.

זהו "גן ה'" שמצמיח "אנשים רעים וחטאים ל,,,,ה' מאוד".

אם הם רעים לה' מאד מהר מאוד קורה כמו במצרים
והם רעים גם לבני אדם!!

ברור?