למה מחפשים שם-פסוק? - שיר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/10/03 15:08 י בתשרי התשסד

שאלה

בס"ד

הרב שלום-

יש לי כמה שאלות...

1) למה כולם במקשים שם פסוק?

אמרו לי שאומרים את זה בקטע כלשהו בתפילת שמונה עשרה

אם זה נכון אז- באיזה קטע ולמה.

אם זה לא נכון-אז למה כולם מבקשים?מה זה עוזר להם?...

וגם- הפסוק שמתאים לשם שלך אומר משהו על אישיותך? על הבנאדם שאתה?

תודה מראש וסליחה על כל השאלות

-שיר-

תשובה

בס"ד

את הפסוק אומרים לפני יהיו לרצון השני של תפילת י"ח. וקראי בקישור הבא למה אומרים אותו.
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=5853

בעקרון הסיבה היא שבעולם הבא שואלים את האדם ["מי אתה ומה שמך"?] ויש אנשים שמתבלבלים בזה מאוד.

ראי למשל אפשר לשאול מישהו מי אתה והוא יענה את האמת?
אני אוהד ביתר!
אני חבר מרכז ליכוד.
אני חייל בצבא.
אני בעל חנות מכולת.
אני תל אביבי.

את מבינה שזו שאלה מאוד קשה כיון שאדם עלול להתבלבל ולענות תשובות מאוד מביכות כיון שזו האמת. מה הוא הדבר שהעסיק אותך יותר מכל דבר אחר?

אדם שהיה טרוד בעסקיו בעולם הזה יענה בעולם הבא:
"אני סוחר קרקעות".

וישאלו אותו מה יצא לך מזה. והוא יעמוד נבוך וטיפשי כיון שישאלו אותו זה מה שעשית בעולם הזה. דהיינו עסקת בטפל ולא בעיקר. וזה האמת והיא עצובה.

את מבינה שיכול מישהו לומר דברים הרבה יותר מביכים בתור תשובה לשאלה זו. אדם שזה ענינו יכול לענות לשאלה "מי אתה"?
"אני רודף שמלות".

את מבינה את גודל הבושה. אבל מה לעשות שזה מה שהעסיק אותו כל ימיו. וזה מה שהוא עונה בעולם האמת.

לכן - בסוף כל תפילה. כשאדם מנסה לקמט את כל התפילה למשהו אישי ממשי. בתפילת "יהיו לרצון אמרי פי" ממש בסופה - אדם מזכיר לעצמו שהוא צריך לזכור את שמו האמיתי.

ומהו שמו האמיתי?

האות שלו בתורה. הפסוק שלו זו חלק מהמשימה שלו בחיים כחלק מהתפקיד הכללי.
הלאומי.
התורני.
האלוקי.

{****}

ראי שיר - אם ישאלו אותך: [מי את?]
מה תגידי?

בכל מקרה את יכולה כל כך הרבה פסוקים לומר שיש לך מבחר גדול של פסוקים מתאימים - למשל:

ספר תהילים פרק לג
(ג) שִׁירוּ לוֹ שִׁיר חָדָשׁ הֵיטִיבוּ נַגֵּן בִּתְרוּעָה

ספר תהילים פרק מו
(א) לַמְנַצֵּחַ לִבְנֵי קֹרַח עַל עֲלָמוֹת שִׁיר

ספר תהילים פרק סו
(א) לַמְנַצֵּחַ שִׁיר מִזְמוֹר הָרִיעוּ לֵאלֹהִים כָּל הָאָרֶץ

ספר תהילים פרק סט
(לא) אֲהַלְלָה שֵׁם אֱלֹהִים בְּשִׁיר וַאֲגַדְּלֶנּוּ בְתוֹדָה

ספר תהילים פרק צו
(א) שִׁירוּ לה' שִׁיר חָדָשׁ שִׁירוּ לה' כָּל הָאָרֶץ

ויש עוד רבים.

בהצלחה