למה להפרד אם אוהבים?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/06/02 03:14 כג בסיון התשסב

שאלה

לרב אליהו!

אנכי בשיעור א' באחת מישיבות ההסדר בארץ הייתי גם מדריך באחד מסניפי הדרום של בנ"ע וב"ה המצב של הבינו-לבינה אצלנו טוב מאוד (יש מה לתקן אבל סה"כ טוב).

לפני שבוע בא אלי חבר שצעיר ממני שהוא שנה הבאה בא לישיבה שלי ושאל אותי שאלה:

הוא היה בקשר עם אחת בסניף (בגילו) הם היו גם מדריכים ביחד ולכן הם דיברו והשיחות התגלגלו ...והם התחילו לאהוב אחד את השני ורוצים להיות חברים. (הוא לא רואה בקרוב חתונה)

והוא אמר לי כך:"אם אוהבים אז חברים,לא? ז"א אני מרגיש את זה .ואני צריך לסתום את ההרגשה. מה יותר טבעי מלהיות חבר שלה?? זה לא חברות בשביל ההתלהבות זה אמיתי.למרות שזה לא ממש קשר בשביל חתונה (ז"א כן בעתיד) אך עכשיו אני מרגיש ?" אני יכול לומר לו שיש הלכה אך יש עוד משהו זה לא ענין של השכל "טוב,הבנתי ואני לא יאהב אותה" אלא רגש מה גם שזה יעסיק אותו והוא חשוב על זה הרבה אם הם יפרדו.

תודה רבה

תשובה

בס"ד

זו שאלה ממש כואבת כי צריך כאן למתן כוחות ולא לתת להם לפרוץ. אמור לו כי כאשר נותנים לכל הכוחות של החיים לפרוץ בלי הגבלה, מגיעים למצב של גו'נגל. שם שולטת החייתיות בלי הגבלה. כל כוחות החיים עושים מה שבא להם בלי שום מעצור מוסרי.

אנחנו לא מבטלים את החיים. אנחנו רוצים את כל כוחות החיים במקומם ובזמנם.

יש דבר ברור.
אם הם אוהבים הם צריכים לבנות בית בקדושה ואע"פ שכעת הם עדין בקדושה - אין שום אפוטרופוס לעריות כי אין אדם שיכול לומר "לי זה לא יקרה".

עוד דבר ברור יש כאן.
נכון שהוא אוהב אותה אבל יש לאדם יכולת לעורר את האהבה ולהשקיטה.
כל פגישה מעוררת את האהבה עוד ועוד ועוד וכל אדם עומד בנסיונות גדולים גדולים והוא מגביר ומעורר את הכוחות עד שהוא נופל בהם.

השקטה של האהבה אינה מבטלת אותה - היא מנווטת אותה למקומה ולזמנה.

ראה נא כי בחיים יש מציאות של בעלי חיים שמרדימים את כל מציאות החיים שלהם לחורף שלם.

יש מציאות שבעל חיים מרדים כוח מסוים או יותר על מנת לשומרו ועל מנת להפעיל אותו בזמן הנכון.
דב שלא ולא ירדים את כוחותיו בחורף עלול למות מרעב בחורף הארוך והקשה.

מה הוא עושה?
הוא מצמצם את כוחות החיים שלו לכיון הרצוי לו, וכך הוא מאריך חיים.
כך האדם צריך לדעת לצמצם את כוחותיו לזמן והמקום הנכון.
אחרת הוא מסכן את כל המשך חייו.

מה עדיף?