למה לא ענו על שאלתי?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/06/02 03:08 טו בתמוז התשסב

שאלה

שלום הרב. אני נער בן 17

שאלתי את הרב אייל קרים שאלה

https://www.kipa.co.il/ask/personal.asp?id=8640

תשובה

שלום

קראתי את השאלה ששאלת את הרב קרים ואני רוצה רק לומר לך שהרב קרים מוצף בעשרות שאלות.
קח בחשבון שאתה שואל שאלה אחת פעם בחודש והרב עונה על עשרות שאלות כל יום.
כל זה חוץ מעבודתו כראש מכינה קדם צבאית עם עשרות תלמידים. חוץ מתפקידו כקצין בכיר מאוד במערך המילואים בצבא. חוץ מהפעילות הציבורית הרבה שלו, בין השאר בועדת סגן הרמטכ"ל בענין שילוב בנות במערך הלוחם שזו בעיה ציבורית קשה מאוד לדעתי, והרב קרים עושה בה עבודת קודש.

אני כותב לך את כל זה כדי שתבין כי הרבנים העונים כאן באתר הם עסוקים מאוד ומקדישים מזמנם הרבה בלי לקבל שום שכר חומרי.

על כן ענה לך זה שבנה את האתר ומנהל אותו (גם בלי שכר) ואמר לך במילים אחרות:
בחור.
במקום לעשות עבודה קלה ולשאול שאלה שכבר נשאלה ונענתה כאן באתר כמה וכמה פעמים - אולי תשקיע מאמץ ותחפש בעצמך תשובה. אם לא תתאמץ בשלב הראשוני הזה - גם אם הרב קרים יענה לך זה לא יעזור - סוף סוף כל תשובה תחייב אותך להשקיע מאמץ.
שום מאמץ של אנשים אחרים - לא יבוא במקום המאמץ שאתה צריך להשקיע על מנת לבנות את עצמך.

זה בדיוק כמו שאי אפשר לאכול במקומך. כך אי אפשר להתגבר במקומך על היצר של שיחה עם בנות.

זה יצר!!
חיובי במקום הנכון, והרסני במקום הלא נכון.

בגילך זה הרסני.
את ההתמודדות הקשה הזו - אתה צריך לעשות.

קום ועשה
אל תחפש כל מיני "היתרים שלא שייכים".

הרב וינברג בכבודו ובעצמו לא נתן שום היתר לשוחח עם בנות. עברתי על התשובה שלו כמה וכמה פעמים ומה שכתוב שם זה שאסור לך לשוחח עם בנות. אין שם שום היתר!!

אני גם שומע שאתה חרד מנישואים. דע לך. כי אם תתמיד במאמץ שכתבתי קודם לבנות את עצמך. תהיה כל כך מוצק ולא תחשוש ממשבר בנישואין.
אם תהיה כמו "נע ונד". מצד אחד מנסה להתגבר על היצר ומצד שני מקוה שהוא יתגבר עליך. מצבך יהיה רע ומר. כל היום תהיה בטלטלה כמו כף הקלע. יסורים בלי גבול.
צריך לקבל החלטה אמיצה ללכת עם ה' ואז הכל הרבה יותר קל. יצר הרע לא ינסה אותך בכלל כי הוא יבין שחבל לו על העבודה.
כשהוא רואה מישהו "נע ונד" - הוא מתלבש עליו בכל כוחו.

לכן:
היה החלטי!!

די וגמרנו!!