למה כל הרבנים חושבים שבנים יותר טובים בנות בצבא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/06/02 02:02 כז בסיון התשסב

שאלה

למה תמיד רבנים חושבים שבנים יותר טובים מבנות בצבא?

אני בקיץ הזה התקבלתי לקורס כושר קרבי כי אני חושבת שאני אמצע את עצמי בתור אמא בשלב מאוחר יותר.

תשובה

בס"ד

אני חושב שאת טועה.

בצבא למדנו שנסויים עושים על "יבש" בלי סיכון. רק אחר כך יורים באמת. כך מונעים נפגעים. הטעויות לא נעשות על בני אדם חיים.

למרות שהנסיון הזה נכשל בצבא ארצות הברית והם נסוגים ממנו את מנסה.
את עושה נסיון על בני אדם חיים!!
על עצמך!

למרות שמפקד חילות היבשה (שהוא לא רב) אמר באומץ רב שהנסיון מוכיח כי זה טעות לשלב בנות בקרבי.
זה רע להן ורע לצבא - את חושבת שזה טוב?!!

מנין הבטחון הגדול שלך?

את עושה על עצמך נסיון חי!!

קראי נא את השאלה הבאה וראי איזה בעיות צבאיות יש לצבא מבנות שמתגיסות.
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=4733

זה נפלא שהן רוצות לתרום לעם ישראל, רק שבצבא הן לא תורמות לבטחון עם ישראל. ממש ממש לא. הנזק הצבאי הוא עולה עשרת מונים על הרווח הצבאי.

הרווח החברתי - לדעתי מוטל בספק. ולא בונים רווח חברתי על הפסד צבאי בתנאי קרב.

מה נשאר?
רווח פוליטי לכמה נשים לוחמניות!!

בשביל זה לא עושים ניסוי על החיים!!

---
עוד בענין
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=2244